Uw Wensen

Boekje - In geval van dood
 

 

Maak uw wensen bekend

Op de vraag of men weet of zijn/ haar dierbaren begraven of gecremeerd willen worden moeten velen al het antwoord schuldig blijven en dan zijn er nog zo veel andere vragen die de begrafenis ondernemer gaat stellen na het overlijden van een dierbare. Niet onbelangrijk is dat door het verlies van een persoon in veel gevallen het denkvermogen van de nabestaanden niet optimaal kan functioneren, terwijl de tijd om antwoorden te geven zeer beperkt is.

Wanneer er meerdere personen betrokken zijn bij het regelen van een uitvaart lopen de meningen dikwijls uiteen. Wat is er dan handiger dan over een ingevuld boekje van de overledene te beschikken? Dit zou zelfs in sommige gevallen ruzie kunnen voorkomen. En ruzie is toch het laatste waar je in zo’n situatie op zit te wachten.

Een uitvaart is tegenwoordig niet meer standaard. Zo kun je een eigen “touch” geven aan je uitvaart en deze meer persoonlijk maken. Dat kan uiteraard door keuze van muziek, maar ook door af te wijken van het traditionele koffie & cake gebeuren. Bijvoorbeeld om in een trendy café het glas op jou te laten heffen. Of door een high tea in een kasteel. Er zijn tal van mogelijkheden welke passen bij jouw levensstijl.

Wanneer je besluit dat je nabestaanden jouw uitvaart moeten regelen zoals zij dat willen is het altijd nog handig als je de praktische gegevens in het boekje invult. De kleinste aanwijzingen kunnen dikwijls van belang zijn.

Overlijden is geen prettig onderwerp, maar iedereen komt er vroeg of laat mee in aanraking. Leeftijd speelt hierbij geen enkele rol. Laat daarom tijdig weten wat je wilt. Het kost je weinig moeite, maar kan een aanzienlijke verlichting van de taak van de nabestaanden betekenen.